Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: GoncaKaranfil Başlıyor !
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Son zamanlarda Alişan'ın hayatı koşturmakla geçiyor. Sabah canlı yayınlanan programından çıkar çıkmaz, ilk bölümü bugün atv'de yayınlanacak olan 'GoncaKaranfil'in setine koşuyor. Gerçi o, bu tempodan memnun. Yeni dizisinden de çok ümitli. "İlk defa bu dizide büyüdüğümü hissettim" diyen Alişan bize de büyümüş gibi geldi. En azından magazin programlarında görmeye alışık olduğumuz adamdan, daha olgun biri vardı karşımızda. İşte Alişan'ın sorularımıza verdiği samimi ve 'olgun' yanıtlar...

* Hayırdır, yine hapse düştünüz...
Evet ya, ben bütün dizilerimde hapse giriyorum, gelenek haline geldi artık. İlk dizim 'Aynalı Tahir'de hapse girmiştim, sonra 'Kurt Kapanı'nda hapisten çıkmış bir genci oynadım. 'Cennet Mahallesi'nde de iftira sonucu hapse girmiştim. Şimdi 'GoncaKaranfil'de de hapse giriyorum yine.

* Senaryoda hapse girdiğinizi görünce ne düşündünüz?
Yuh, yine bizi hapse atmışlar dedim (gülüyor). Tamamen tesadüf tabii. Ama tatlı bir tesadüf olur inşallah. Çünkü benim Allah'a şükür hiçbir dizim yayından kaldırılmadı, hepsinin finali oldu, hepsi çok sevildi. 'GoncaKaranfil'e de çok güveniyorum, hiçbir diziye benzemiyor, çok güzel bir mahalle hikayesi. Ama şu an sezon ortasındayız, oturmuş çok dizi var, onun için ne olur bilemiyorum.

* Dizideki adınız niye Karanfil, yakanızda hep karanfille falan mı dolaşıyorsunuz?
Adım, Karanfil Kemal. Karanfil denmesinin nedeni, sevdiği kıza devamlı karanfil alması. Benim için bu dizinin bir önemi de; bu dünyaya ilk adım attığım iş olan 'Aynalı Tahir'in hikayesini yazan Sergin Akyaz'la aynı projede tekrar buluşmuş olmam. Sergin Hanım çok güzel hikayeler, senaryolar yazıyor. Onunla 9 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelmek ve yine hapse girmem çok güzel tesadüfler ama bir tesadüf daha var...

* O nedir?
Bu teklif bana 14 Haziran'da Cahide'de doğum günümü kutlarken geldi. Saat gece 12.00'ye 5 ya da 10 vardı. Tam doğum günü pastamı kesmeden önce Sergin Hanım'ın eşi Saruhan Bey aradı ve 'Müsaitsen yarın seninle bir proje hakkında görüşmek istiyoruz' dedi. Hatta Demet'e (Akalın), 'Sanırım ilk doğum günü hediyemi aldım' dedim.

* Bu dizide de bıçkın bir delikanlıyı oynuyorsunuz sanırım ama bu bıçkın delikanlı rolleri size yapışıp kaldı gibi...
Ama insanlar başroldeki adamı böyle görmek ister. Yani kahraman hem romantik olsun, hem mahallede çok sevilen bir insan olsun, doğru olsun, kötülüklere karşı dursun ve biraz bıçkın olsun ister.

* Siz aslında esprili bir insansınız. Hiç bir komedi dizisinde ya da romantik bir komedide oynamayı düşünmüyor musunuz peki?
Aslında öyle bir şey bekliyordum, öyle bir-iki teklif de geldi ama senaryoları çok fazla beğenmedim. Romantik komedi değil de daha çok kara mizah türü projelerde yer almak isterim. Ama bu yeni rolüm de çok heyecanlandırıyor beni. Çünkü ben üç-dört sene 'Cennet Mahallesi'nde kılıktan kılığa giren birini canlandırdım. Karanfil Kemal ise tam bıçkın. Geçen gün izledim, çok güzel, inanamadım; bambaşka bir ben çıkmış. Orada izlerken kendimi büyümüş gördüm. İlk defa büyüdüğümü, olgunlaştığımı hissettim.

* Siz şarkıcılıktan dizi oyunculuğuna geçtiniz, değil mi?
Tam tersi, ben önce dizide oynadım.

* Nasıl yani, önce albümünüz çıkmadı mı?
Albümüm vardı ama kimse beni tanımıyordu. Beni asıl patlatan 'Aynalı Tahir' oldu. O tarihlerde önce albüm çıkarılırdı, albüm patlarsa o zaman bir dizi çekilirdi. Ama ben albümüm patlamadan önce dizi çektim.

* Albüm patlamadan, isim yapmadan size nasıl dizi teklifi geldi ki?
Çünkü Prestij Müzik'le Star TV'nin arası çok iyiydi. Her yıl bir sanatçıyı ön plana çıkaralım, onu destekleyelim gibi bir anlayışları vardı. O dönemde de piyango bana vurdu. Aslında piyango demek yetmez, hayatım için çok büyük bir bomba... Ama 26 bölüm bedava oynadım. Çünkü yepyeni bir adam, para vermiyorlar... İlk paramı 27. bölümde aldım.

* Siz formlarda meslek hanesini doldururken ne yazıyorsunuz?
Ses sanatçısı yazıyorum.

* Oyunculuk ikinci planda mı geliyor?
Ben beste yapamadığım, söz yazamadığım için ses sanatçısı yazıyorum. Kendimi oyuncu olarak da görmüyorum. Sadece bir arz talep olduğu için oyunculuk yapıyorum. Onun dışında ben oyuncuyum diyemem. O kadar büyük oyuncularla çalıştım ki, onların yıllardır aldığı eğitimlerin falan yanında benim yaptığım hiçbir şey değil. Ben sadece onların yanında güzel bir çırak olurum.

* Ama başrol oynuyorsunuz onların yanında...
Artık başrol diye bir şey yok ya, ben buna inanmıyorum. Bir filmi, diziyi sadece bir adam götüremez, bu ekip işi. Eğer iyi bir kast yoksa, iyi bir proje yoksa; istersen başrole Hollywood'dan star getir, Türkiye'de dizi çek, olmaz.

* Belli bir yaşa kadar Serkan olarak yaşadıktan sonra birden Alişan ismini aldınız. 'Niye kendi ismimle çıkmadım' diye düşündünüz mü hiç?
O zaman rahmetli Hilmi (Topaloğlu) Abi "Serkan popçu ismi" dedi. O zamanlar çok takıktı insanlar böyle şeylere. Bize söylenen bir sürü şey vardı; kız arkadaşınız varsa söylemeyeceksin, evlenmek asla yok, ya bu işi yapacaksın ya evleneceksin denirdi. Biz de düşündük taşındık sonunda dayımın adı olan Alişan'ı seçtik. Hatta ben uzun süre oturup Alişan diye imza çalıştım. Kasetlerim olacak, hayranlarıma imza dağıtacağım ya...

* Serkan diye çağırdıklarında dönüp bakıyor musunuz?
Ailem beni hâlâ Serkan diye çağırır.

* Kız arkadaşlarınız ne diyor?
Onlar Alişan diyor. Beni önceden tanıyan; liseden, üniversiteden arkadaşlarım Serkan diye hitap ediyor ama. Bir de ben bir yeri arayıp, 'Ben Alişan' deyince genelde Ali Şen diye anlıyorlar. Hatta randevu alıp bir yere gittiğim zaman beni karşılarında görünce çok şaşırıyorlar. 'Sizin randevunuz yoktu' diyorlar. 'Kimin var?' diye sorunca, 'Ali Şen'in diyorlar.

* Sizin yumuşak karnınız olduğunu düşünüyorum. Nedir bu?
Benim yumuşak karnım, maalesef bu işi hiçbir zaman profesyonelce yapamamam. Beni her arayan buldu, benim telefonum herkeste var. Ben de her şeyi açık açık söyleyince maalesef böyle oldu. Ama demek ki bunu yapmamak lazımmış. Tabii bu eskiden böyle değildi, çünkü haber değerim yoktu. Bu son iki-üç senedir herkes istediğini yazmaya başladı. Ama artık akıllandım, artık yalan yazan herkes karşısında kanuni hakkımı arayacağım.

* Çağla Şıkel ve Demet Akalın'la yakın arkadaşsınız. İkisi karakter olarak birbirine benzer mi, nasıl kıyaslarsınız?
Ben Çağla'yla dahaçok vakit geçirdim, hâlâ da öyle. Demet'le arkadaşlığımızın başlaması da aynı dönemlere rastlıyor ama Çağla'yla 3.5 sene haftanın 6 günü birlikteydik. İkisi huy olarak benziyorlar birbirlerine. Ama Demet biraz daha fazla kırılgan, Çağla onun kadar kırılgan değildir.

* Demet Akalın biraz daha dobra gibi sanki...
Aslında ikisi de öyle, ikisi de aklına geleni söyleyebiliyor. Ama Çağla biraz daha kontrollü, Demet'in dilinin kemiği, ABS'si yok. Ama ikisi de çok dost. Bir de Demet'in bu kadar başarılı olması inanılmaz bir şey. Kimse kusura bakmasın ama her çıkan ona sallıyor. Sallamak zorundalar ki Demet de onlara cevap versin. Herkese cevap veriyor bildiğiniz gibi, gerçi akıllandı artık o da...

* Demet Akalın size kız arıyordu...
Demet de arıyor, Çağla da...

* Bulamıyorlar mı?
Buldular ama beğenmedim değil de anlaşamadık işte. Birlikte çıktığımızda onlar çift geziyor, ben tek geziyorum, onların peşinde kuyruk gibi oluyorum.

* Yoruldunuz mu bu durumdan?
Yoruldum tabii. Benim kolumda da biri olsun, onlarla tatile, gece gezmesine gideyim istiyorum. Ama o kadar yoğunum ki her sabah reytinglere bakıyorum, başka bir şey düşünemiyorum şu an.

* Reytinglere birlikte bakarsınız...
Doğru söylüyorsunuz, inşallah oluro zaman. Bu yıl belki evleneceğim birinibulabilirim. Olmadı, en son TV'deki evlilik programlarına katılacağım valla (gülüyor).

* 'Aynalı Tahir' döneminde erkekliğin kitabını yeniden yazmıştınız...
O Sergin Akyaz'ın bulduğu bir slogandır. O dizinin o kadar çok izlenmesinin nedenlerinden biri de bu slogandı. Delikanlılık hikayeleri ve o tarz diziler, Aynalı'yla başladı, sonra 'Deli Yürek', 'Kurtlar Vadisi' diye devam etti işte...

* Erkekliğin kitabını yazdınız ya, ne var sizin şu kitapta?
Fazla bir şey yok, delikanlılık adına yapılacak iki şey var; doğru ve dürüst olmak.

Kaynak : Sabah
saol bitanem
bisey degil bitanem
Referans URL